lauantai 30. huhtikuuta 2011

Soini ja naapurit

Soinia ja hänen kannattajiaan on sanottu populisteiksi. Soinin tapa esittää asiat on enemmän ja sana populismi ei kuvaa oikeastaan mitään. Soini on tähti ja erikoistapaus poliitikkojen suuressa massassa. Hänet erottaa rivipoliitikosta se, että hän osaa samaistua tavallisen ihmisen osaan ja ajatteluun. Siihenhän riittäisi tavallinen maalaisjärkikin, jota varmasti on muillakin poliitikoilla ollut varmasti, mutta Soinilla on lisäksi halu pitää periaatteensa ja toivotaan , että niin todella tapahtuu. Ei riitä empatia eikä ymmärrys, jos takki kääntyy. Vaikea uskoa, että kannattajajoukko joutuu pettymään, eihän Soini ole yksin.
Totuudenpuhujasta ei ole koskaan kaikki pitäneet. Nyt näyttää siltä, että nimenomaan Länsi-Euroopassa on revitty Perussuomalaisten menestyksestä otsikoita, joilla ei ole mitään tekemistä totuuden kanssa. Suomessakin on piirejä, jotka ovat alkaneet nimitellä ilman mitään perusteita Soinia natsiksi. Sofi Oksanen, joka näyttää luulevan, että hän on mielipiteiden kuningatar,voi kertoa muiden puolesta Suomesta väkivallan kärkimaana ja Perussuomalaisten taidekäsityksestä muka natsiaatteen mukaisena. Sofi Oksasen pitäisi nyt mennä peilin eteen ja kysyä itseltään, että mikä on homman nimi.
Oma lukunsa mediakäytännöissä ja muissakin käytännöissä on itäisen naapurimme otsikoiden revintä. Yleensä Venäjän mediakaan ei suhtaudu puolueettomasti Suomen tapahtumiin, onhan tämä jo nähty historiassakin. Uskomatonta on venäjän puuttuminen suomalaisten lapsiasiainpolitiikkaan. Ikään kuin Venäjällä olisi kanttia alkaa vahtia Suomessa ihmisoikeuskäytäntöjä. Venäjän tulisi huolehtia omista köyhistään ja katulapsistaan. Suomessakin on sosiaalisia ongelmia, mutta ei täällä kodittomia katulapsia ole. Nyt on nootti päällä siitä, että Suomen oikeuslaitos ei rangaissut isää, joka salakuljetti poikansa diplomaatikyydillä Suomeen. Mitähän muita keinoja olisi ollut?
Että tällaiset naapurit: Ruotsissa pidetään ilmeisesti meitä vielä lähes alkeellisina ihmisinä ilman omaa päätäntävaltaa ja Venäjällä näykitään asialla, joka on kuin hyttysen kakka valtameressä.